Beshoy over zijn financial risk traineeship bij ING

Twee jaar geleden had Beshoy nooit gedacht dat zijn droombaan in de financiële sector zou liggen. Tijdens zijn traineeship ontdekte hij veel over zichzelf, zijn carrière en ontwikkelde hij tot een zelfverzekerde Financial Risk Specialist bij ING. Nu kan hij zich geen andere carrière meer voorstellen!

Marjolein Jansen
Marjolein Jansen

Hoe het begon

Beshoy studeerde een paar jaar in Egypte, waar zijn passie voor wiskunde begon. Vijf jaar geleden verhuisde hij naar Nederland om zijn dromen verder na te jagen. Hij begon aan zijn bachelor wiskunde aan de Vrije Universiteit en werkte daarnaast als junior data scientist.

“Ik merkte dat ik enthousiast werd van het oplossen van problemen op de werkvloer,” zegt Beshoy. “Door mijn bijbaan raakte ik geïnteresseerd in finance en voelde ik dat ik de juiste skills had, maar ik wist niet goed hoe ik moest beginnen. Ik praatte vaak met vrienden over mijn carrière. Eén van hen stelde voor om naar traineeships te kijken, en dat bleek precies wat ik nodig had!”

De werkwereld ontdekken

“Ik zat elke dag door LinkedIn te scrollen toen ik het traineeship bij Solid Professionals tegenkwam,” vertelt Beshoy. “Ik stuurde meteen mijn CV op. Wat me echt opviel, was de nadruk op persoonlijke groei en mentoring. Recruiter Jorn nam al snel contact met me op nadat ik had gesolliciteerd, voor ik het wist had ik een baanaanbod in mijn mail,” zegt Beshoy. “Het hele proces was super georganiseerd en snel—precies waar ik naar op zoek was!”

 

“Het werkende leven is echt anders dan studeren. Er valt zoveel te leren, vooral op het gebied van soft skills. Hoe werk je samen met mensen die totaal verschillende persoonlijkheden hebben? Sommigen brainstormen graag in een groep, terwijl anderen liever alleen werken. Het kost tijd om daar een gevoel voor te krijgen. De trainingssessies bij Solid Professionals hebben me hier enorm bij geholpen.”

Een data-avontuur

Beshoy is nu Financial Risk Specialist bij ING op de afdeling Trading Risk Management Valuation. “Ik dacht dat werken bij een bank misschien wat saai zou zijn, maar dat is het helemaal niet! Ik werk aan uitdagende projecten en los complexe problemen op met mijn team. Het voelt echt als een soort data-avontuur!” 

Zijn team is een mix van internationale collega’s en ervaren professionals. Beshoy begon als het eerste teamlid naast de product owner en werkt nu met vier andere collega’s samen in zijn squad.

“Ik werk één dag per week op kantoor en de rest vanuit huis. Mijn week is een mix van coderen, analyseren, lezen en interessante vergaderingen. Maar het leukste vind ik de brainstormsessies op kantoor, waar we samen creatieve oplossingen bedenken,” vertelt hij.

Iemand om op te steunen

Als young professional moest Beshoy snel wennen aan zijn nieuwe werkomgeving en het ontwikkelen van nieuwe skills. “In het begin was het soms best overweldigend,” geeft hij toe. “Er was zoveel nieuws om te leren en ik wilde meteen een goede indruk maken.”

Hij herinnert zich een moment waarop hij vastzat met een moeilijke taak en twijfelde of hij wel geschikt was voor de rol. “Ik wist echt niet hoe ik verder moest,” vertelt hij. “Tijdens een van onze meetings deelde ik mijn zorgen met mijn talentmanager, Floris. Hij luisterde, gaf me goede feedback en stelde voor om de taak op te delen in kleinere, behapbare stappen.”

“Floris zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde om mijn zorgen te delen,” zegt Beshoy. “Hij moedigde me aan om open te zijn en hielp me mijn prioriteiten te stellen. Dat was echt een keerpunt voor me. Ik realiseerde me dat het juist een kracht is om hulp te vragen als je dat nodig hebt. Dat was een waardevolle les.”

"Nu voel ik me veel beter voorbereid om uitdagingen aan te gaan en goed samen te werken met mijn collega's."

Zelfvertrouwen opbouwen

Beshoy is trots op hoe ver hij is gekomen. “Bij de bank hebben we het banking book en het trading book. Het trading book houdt alle financiële activa bij die gekocht en verkocht kunnen worden. Voor mij was dit compleet nieuw. Het mooiste is dat ik nu van een totale beginner ben gegroeid naar iemand die met vertrouwen complexe concepten kan uitleggen aan collega’s—dat geeft echt voldoening,” zegt hij.

Training en ontwikkeling

“De trainingen tijdens het traineeship waren een belangrijk deel van mijn ontwikkeling,” zegt Beshoy. Een van de beste trainingen was die over MBTI, waar hij leerde over verschillende persoonlijkheidstypes en hoe je effectief kunt samenwerken.

“Het mooiste aan deze training was dat het de diversiteit van persoonlijkheden vierde, in plaats van mensen in hokjes te plaatsen,” legt hij uit. “Het hielp me te begrijpen hoe ik het beste kan samenwerken met verschillende soorten mensen, wat super belangrijk is in een team.”

De training gaf Beshoy niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden die hij direct kon toepassen. “Het was geweldig om nieuwe kennis meteen in de praktijk te kunnen brengen,” zegt hij. “En doordat ik de training samen met andere jonge professionals deed, voelde ik me nooit alleen in mijn leerproces.”

Elke uitdaging is een kans

Begin je binnenkort aan je eerste baan? Beshoy heeft een paar tips voor je: “Wees niet bang om vragen te stellen als je iets niet weet. Door de steun van Floris leerde ik uitdagingen stap voor stap aan te pakken en hulp te vragen als dat nodig was. Dit heeft me enorm geholpen om mijn plek te vinden en te groeien in mijn rol. Vergeet niet, elke uitdaging is een kans om jezelf te ontwikkelen!”

Ook je finance carrière sterk beginnen?

Neem contact op met een van onze recruiters of bekijk de vacature!

Bekijk de vacature